Aime La Plagne - Paradiski’nin En Yüksek Kayak İstasyonu Aime La Plagne (2100 m)

logo

60’ların başından bu yana La Plagne kayak bölgesi, istikrarlı bir şekilde daha fazla istasyonu içine alarak daha da büyümüştür. İlk kayak yeri olan Plagne Centre’dan sonra, onu ikinci olarak Aime La Plagne, ondan sonra ise diğer yüksek istasyonlar; Plagne Village, Plagne 1800, Plagne Bellecôte ve Belle Plagne takip etmiştir. Grande Rochette-doruklarının diğer tarafındaki kış sporları alanı Champagny en Vanoise ve Les Coches, Montchavin ve Peisey-Vallandry istasyonları ile bağlantılı olması sayesinde, La Plagne 225 km’lik bir pist uzunluğu sağlayabilmektedir. Ayrıca, La Plagne en azından 1992 Olimpik Kış Oyunları’ndan beri dünyaca ünlüdür. O zamanlarda, La Plagne kayak bölgesindeki dümenli ve normal kızak yarışları için özel olarak Fransa’nın ilk yapaz buz kanalı yapılmıştır. Uluslararası yarışların dışında, La Plagne’nin kızak pisti bugün kayak tatilcilerinin de hizmetindedir.

La Plagne’nin pist alanı hiç bir talebi cevapsız bırakmamaktadır. Toplam 130 pist, başlangıç seviyesindekiler için yeşil ve mavi kayak yolları sunmakla birlikte, daha yüksek noktalarda ve kendinden 2.700 metre yükseklikteki Roche de Mio doruklarında da kayak yolları sağlamaktadır. Tecrübeli kayakçılar ise, özellikle Bellecôte Buzulları’nda doğru adrestedirler. Sayısız zorlu kırmızı ve siyah kayak pisti bol seçenek sunmaktadır. Montchavin’e kadar giden Bellecôte-Buzulları’nın toplam 15 kilometre ile en uzun iniş disiplin yolu ve Champagny la Vanoise’ye giden kırmızı iniş disiplin yolu Mont de la Guerre ise bölgenin en öne çıkan pistleridir.

Kayak yeri Aime La Plagne Detaylı bilgiler:

 • Uzun mesafe kayak yürüyüşü
 • Gece ışıklandırılmış pist
 • Halfpipe
 • Kar parkı
 • Sinema
 • Restoran
 • Bar
 • Spor mağazası
 • Kızak kayma pisti
 • Süpermarket
 • Banka
 • Paramatik
 • Wellness

Daha fazla bilgi

Mennyei síelés két gleccseren

Sínyaralók, akik izgalmas freeride-területeket keresnek, La Plagneban is többre mint a kívánságukra találnak. Egy igazi kihívást a lesikló a Cul du Nant gleccseren át Champagny-ig jelent, vagy pedig a Bellecôte-gleccser kissebb északi lejtője. Ezeknél a mélyhó területeknél emiatt egy tapasztalt vezető is javasolt. Az első freeride túrákra a kicsit könnyebb pályák az erdőn át Montchavinba vagy Les Cochesba ideálisak.

La Plagne hódeszkázóknak is mennyei feltételeket ajánl. A „Le 7 Cube“ hópark La Plagne területén egy kezdő- és egy profiszakaszra van felosztva és jump-aztalokkal, slide-okkal és egy negyedcsővel rendelkezik. Freestylerekre továbbá egy 150 méter hosszú félcső vár Plagne Bellecôteban és többféle boardercross-zónák La Plagne teljes síterületén.

Az északi téli sportok rajongójainak számos pályák állnak rendelkezésükre, többek közt bájos magasan fekvő sífutópályák 2000 méter fölött. A több mint 80 kilométer sífutópálya majdnem fele Champagny le Haut területén található.

A La Plagne síterület különlegessége: A Bellecôte-gleccsernek köszönhetően La Plagneban nyáron is garantált a maximális pályaélmény, amíg a főszezonban a biztosított havazásra lehet örülni.

La Plagneban az összes síállomások direkt a liftek körül épültek és még ejfélig egy busszal vannak összekötve, ami egy kényelmes tartózkodást biztosít. A belépés a nagy pályahálózatba tehát mindíg, mindenhol, gond nélkül lehetséges.

Épp ugynolyan problémamentes a belépés a Paradiski-síterület többi részéhez, mint a Les Arc magasan fekvő állomáshoz és a Villaroger és Bourg St. Maurice völgyi állomásokhoz is. Téli sportolóknak 3.250 és 1.250 méter közt összesen 425 pályakilométer, egy második gleccser és egy hópark áll rendelkezésükre.

Aime La Plagne - Az alpesi „Hógőzhajó“

Úgy mint La Plagne mind a 7 magasan fekvő állomásában, Aime La Plagneban is a liftek úgymondván a bejárati ajtónál indulnak - főleg mivel az állomás csak néhány épületből áll. Az óriási főépület, amellyel 1969-ben Aime La Plagne született, a különleges kinézete miatt a „Hógőzöhajó“ becenevet kapta és tényleg mint egy hatalmas gőzhajó a hegyekben néz ki. Az állomás második nagy épülete, amely 1990-ben a Club Med-től lett építve, is szintén egy egyedülálló stílusban épült, mivel az architektúrája tibeti templomoktól inspirált.

Mind a két állomáshelynek minden esetre egy közösségük van. Mivel Aime La Plagne a La Plagne és a Paradiski síterület legmagasabb állomása, a sínyaralók innen egy lélegzetelállító panoráma kilátást a teljes Tarantaise völgy fölött a Paradiski síterület egyik végétől a másikig élvezhetik. Kilátással a Mont Blanc hegycsúcsára beleértve.

Az Aime La Plagneban tartózkodó sínyaralók további előnye: Nyaralás az állomás csúcsházában, amelyben kb. 1000 apartmen található, elképezhetően kényelmes. Az XXL-épület földszintében végülis az állomás többi berendezése is található. Ami azt jelenti, hogy a nyaralóknak Aime La Plagneban nem is kell elhagyni az épületet, hogy a számos éttermek és bárok egyikét, vagy a mozit és a játékteremet használhatják. Itt továbbá sokféle bevásárlólehetőségeket is lehet találni.

Aime La Plagnenak a pályán kívüli szabadidőélményre egy korcsolyapályát ajánl, amely nem csak a korcsolyázásra hívja a vendégeket, hanem pedálos kocsikkal is lehet a jegen vezetni. Egy szánkópálya és többféle hótalpkirándulások egészítik ki a szórakoztatási programot.

Ha valakinek kedve támadna egy kiruccanásra a szomszédos Plagne Centre állomásba, annak csak az ingyenes Télémétro drótkötélvasútba kell szálnia, amely a két állomást még éjfél utánig is összeköti.

Başa

Aime La Plagne 56 Apartman

 • boş
 • kampanya
 • başvuru üzeri
 • tutulmuş
 • internet
 • sauna
 • Yüzme havuzu
 • şömine
1/56
Busy...